Aangenaam kennis te maken!


Ik ben Lisa Baijs, het gezicht achter Studio Bays.


Sinds 2017 ben ik als freelance ontwerper actief. Een paar maanden voor ik afstudeerde aan de Willem de Kooning (Bachelor Illustratie) vond ik dat het tijd was om alvast de eerste stap te zetten naar mijn leven ná de academie. Ik heb de eerste jaren mijn werk gedaan vanaf mijn zolderkamer thuis, zeefdrukken deed ik in het Grafisch Atelier Alkmaar, waar ik ook nog heb rondgelopen als werkplaats beheerder. 

 

In augustus 2020 heb ik een grote, nieuwe stap gemaakt:

Ik ben een eigen studio ruimte gaan huren en heb heel hard gewerkt om mijn eigen zeefdrukstudio tot realisatie te brengen. Deze is sinds oktober 2020 volledig in bedrijf: ik heb prachtige zeefdruk apparatuur in een mooi pand aan het water, omringd door groen en heel veel daglicht. Daar ben ik bere-trots op. In deze studio kan ik mijn creativiteit alle ruimte geven die het nodig heeft.

Met mijn liefde voor de ambacht van grafische kunst en handmatig drukwerk én mijn liefde voor ontwerpen combineren met mijn liefde voor flora en fauna en het vertellen van verhalen in verschillende vormen. De natuur speelt altijd een grote rol in mijn werk, direct of indirect.
Ik probeer met mijn werk altijd de balans te vinden tussen organisch en abstract.

Met zeefdruk houd ik van de kleine oneffenheden en imperfecties die de techniek toelaat en het eindresultaat een zeer aangename, unieke en charmante uitstraling geven.

Ik wil met mijn werk verhalen vertellen, een visie vertegenwoordigen, conversaties starten of mijn toeschouwer aan het denken zetten. Dat doe ik bijvoorbeeld in de vorm van een serie prenten, (muur-)schilderingen, een beeldroman, animatie maar zeker ook doormiddel van branding, het ontwikkelen van huisstijlen, bedrukt textiel of bijzonder drukwerk zoals geboorte kaartjes, trouwkaarten en veel meer.

Ik vind het belangrijk om met mijn werk ook te denken aan hoe ik kan bijdragen aan een gezonde, groene wereld. Zo druk ik bijvoorbeeld enkel met eco-vriendelijke inkten en zeefdruk materialen, werk ik zoveel als mogelijk plastic-vrij en kies ik mijn materialen zorgvuldig uit. Zo werk ik veel met CO2-neutraal papier en karton, duurzaam en eco-vriendelijk textiel en recycle ik materialen zoals textiel, leer, papier… 

 

Mijn werk is onder te verdelen in drie categorieën:
Zeefdruk, Grafisch ontwerp en Illustratief ontwerp.
Op mijn diensten pagina kun je meer lezen over de diensten die ik aanbied, waarvoor je bij mij terecht kunt, wat het prijskaartje is en hoe je mij voor jouw opdracht kunt inschakelen!

Ik werk in opdracht voor diverse ondernemers. Zij hebben allemaal één ding gemeen: ze willen een visie of verhaal overbrengen en visualiseren en hiervoor een unieke uitstraling vinden.
De manier waarop dit gebeurd kan variëren, er is namelijk niet maar één manier om dit te doen. Dat is precies het mooie van mijn vak.

 

Denk hierbij aan de volgende diensten of producten:

Branding, huisstijlen (logo’s, commercieel drukwerk), illustraties, animaties en het ontwikkelen van drukwerk en eco-vriendelijke producten, die ik zelf in mijn eigen ontwerp en zeefdruk studio realiseer: zo bedruk ik o.a eco-vriendelijk keukenlinnen, tafelkleden, kleding, kookschorten mondkapjes, losse (nog verder te bewerken) textiel, bedlinnen, tassen; maar ook verpakkingen/verzenddozen, enveloppen, boeken/zines, foto’s, illustraties en meer.

Daarnaast kunnen makers bij mij terecht om de prachtige techniek van zeefdrukken zelf te leren kennen en toepassen. Ik geef cursussen en workshops van één of meerdere dagen voor jong (vanaf ±8 jaar) en oud en voor makers van elk niveau.

Met deze bedrijven, organisaties en ondernemers heb ik samengewerkt of projecten voor gerealiseerd:

logo-IVN_CMYK-01.png
Screen Shot 2019-01-20 at 17.13.21.png
Screen Shot 2018-12-16 at 18.49.57.png
Spotlight Webdesign 0.jpg
portret.png

Boven: Zelfportret met illustratief element

Onder: Aan het werk bij TICA voor etalage ramen.

Exposities:

• Verschillende pop-up in  locaties Rotterdam, 2014 - 2017

• Weidesign Haarlem, 2016

• Sint Jans Kliniek Haarlem, 2016 

• Willem de Kooning, afstudeer expositie, 2017

• Kadmium, Prinsenkwartier Delft, 2017

• Het Nieuwe Warenhuis Alkmaar, Shuffle mag x GAA, 2017

• Grafisch Atelier Alkmaar, met A. Lammertse, 2017 

 Sint Laurenskerk Alkmaar, GAA Drukt Door, 2018

 Macedonië, Skopje, Grafiek Biënnale 2018-2019

• Grafisch Atelier Alkmaar, 2019

 Grafisch Atelier Friesland, 2019

 De Waterkant Alkmaar, 2020

 Sint Laurenskerk Alkmaar, Shuffle mag, 2021

 De Waterkant Alkmaar, 2021 

publicaties:

• Kalenderboek 365+1 ontwerpers, spread illustratie.

• Shuffle Magazine, grafische prent bij gedicht

• RAAF graphic novel, eigen uitgave, volledig verzorgd.

• Wilde Bijen Parade, spread illustratie.